Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

't Pakhuis Horeca en Catering Service - ’t Pakhuis heeft de ambitie om vanuit het “MVO” iedere keer voor de betere keuze te gaan. Daarin is dat wij steeds op zoek zullen zijn naar de perfecte combinatie tussen voedsel en mensen. De drie termen natuur, gezondheid en samenleving zijn de basis voor elke beslissing die nu en voor in de toekomst in ons bedrijf genomen zal worden. Het is dan ook dat wij staan voor wat wij zeggen. Kwaliteit in alles en dus ook over de inhoud van ons MVO-verhaal. Die inhoud zal invloed hebben op tal van zaken in en rond ons bedrijf. Zowel bij de werknemers, gasten, buurtbewoners, leveranciers en instanties/personen die op wat voor wijze een link met ons bedrijf hebben. De impact van ons MVO-verhaal zal hopelijk een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld, waarin wij steeds weer de juiste balans proberen te vinden tussen voeding en mensen.

ALS PARTNER VAN MVO NEDERLAND ONDERSCHRIJVEN WIJ DE VOLGENDE UITGANGSPUNTEN:

 1. Bij alle bedrijfsbeslissingen streven wij naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit.
 2. Wij streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit doen wij door o.a. de milieubelasting, het energiegebruik en de CO2-uitstoot zo veel als kan te reduceren, en waar mogelijk volledig schoon te produceren.
 3. Wij bevorderen de vitaliteit, inzetbaarheid en ontwikkeling van onze medewerkers.
 4. Wij streven in onze personeelssamenstelling naar diversiteit in geslacht, herkomst, cultuur en leeftijd.
 5. Wij creëren kansen voor groepen die het op de arbeidsmarkt moeilijk hebben.
 6. Wij letten bij het inkopen van producten en diensten sterk op de sociale en milieu- aspecten die bij de productie, het transport en het gebruik een belangrijke rol spelen en maken daarover afspraken met onze leveranciers en afnemers.
 7. Wij zoeken voortdurend naar nieuwe kansen op het gebied van duurzame producten en diensten.
 8. Wij staan open voor samenwerking en partnerschappen en zijn bereid kennis en ervaringen actief te delen.
 9. Wij leveren een bijdrage aan de leefbaarheid in de plaats of regio waarmee wij zijn verbonden.
 10. Wij formuleren periodiek nieuwe MVO-doelen, geven over de vorderingen eerlijke en heldere informatie en zijn bereid hierover met belanghebbenden in overleg te treden.

www.mvonederland.nl/

VITO® frituuroliefilter - 't Pakhuis filtert dagelijks met een VITO® zorgt er voor dat de kwaliteit van de frituurolie langer optimaal blijft. Door continue verwijderen van koolstof, micro-partikels en zweefstof wordt het olieverbruik aantoonbaar vermindert. Door deze toepassing besparen wij wij jaarlijks ruim 4000 liter frituurolie. www.vito-frituuroliefilters.nl/

De Leckere® - 't Pakhuis heeft bewust gekozen als huisbier voor brouwerij De Leckere® Smaak, diversiteit en kwaliteit staan voorop, maar daar zij ook nog in hun productieproces de vier basisprincipes van de biologische landbouw: billijkheid, ecologie, zorg en gezondheid voeren is voor ons een reden dit merk uit te dragen. www.deleckere.nl/mvo/

Ben & Jerry's® - Van Chunky Monkey to Cookie Dough, alle euforische smaken van Ben & Jerry's bestaan eind 2013 uitsluitend uit ingrediënten waarvoor een 'eerlijke' prijs is betaald. In Europa zijn alle producten zelfs al sinds eind 2011 voorzien van het Max Havelaar-keurmerk. In 2006 was Ben & Jerry's al het eerste ijsmerk dat Fairtrade-gecertificeerde ingrediënten gebruikte, maar ook nu loopt het merk weer voorop door het hele assortiment te voorzien van een Max Havelaar-keurmerk. Doordat Ben & Jerry’s een ‘eerlijke’ prijs betaalt voor de ingrediënten van hun ijs, zijn boeren in ontwikkelingslanden in staat hun gezin en omgeving te voorzien in basisbehoeften als gezondheidszorg, scholing en veilige huisvesting. Het lijkt een fluitje van een cent. Alle Ben & Jerry’s-ijsrecepturen bestaan uiteindelijk uit 11 basisingrediënten, zoals cacao, vanille, fruit en noten. Maar dit betekent wel dat alle 121 favoriete chunks en swirls moeten worden omgezet in een Fairtrade-variant. Een operatie waarbij het merk samenwerkt met Fairtrade-coöperaties bestaande uit maar liefst 24.000 boeren.
www.benjerry.nl/onze-waarden/

Koffiebranderij PEEZE's® - 't Pakhuis maakte ruim tien jaar geleden bewust de overstap van Illy koffie naar Peeze koffie, kwaliteit stond bij ons altijd al hoog in het vaandel. Als klein horecabedrijf zijn wij geen grootverbruikers maar zijn ons wel bewust van het signaal die wij de consument in haar keuze kunnen geven. Het begint allemaal met de inkoop van groene koffiebonen bij boeren uit verschillende landen rondom de evenaar. Al jaren heeft Peeze een samenwerkingsverband met Efico. Over de hele wereld kopen zij voor hun 100% Arabica koffiebonen in. De jutezakken worden opgeslagen in een zeer moderne en geheel CO2-neutrale opslagfaciliteit in Zeebrugge, België. De groene koffiebonen worden vervolgens getransporteerd naar de branderij in Arnhem.Respect voor mens en milieuPeeze staat voor duurzaamheid. Alle koffiebonen worden daarom ingekocht op plantages die de '10 principles of the United Nations Global Compact*' nastreven. Dit zorgt voor een basis van eerlijke werkomstandigheden en een verantwoorde omgang met het milieu. Deze principes richten zich o.a. op: -Internationale mensenrechten -Verbod op discriminatie -Verbod op kinderarbeid -Verantwoorde omgang met het milieu en Verbod op gedwongen arbeid.100% gecertificeerd100%* van alle ruwe koffiebonen die Peeze nu inkoopt komt van plantages die gecertificeerd zijn met duurzaamheidskeurmerken om verschillende aspecten op het gebied van mens en milieu te waarborgen. Peeze werkt met het Max-havelaar/Fairtrade keurmerk,BIO- keurmerk en het Rainforest Alliance keurmerk.
Het Peeze beleid sluit hiermee helemaal aan bij de intentie van de hele Nederlandse koffiesector om in 2015 minimaal 75% duurzame, gecertificeerde koffie in te kopen als onderdeel van de 'Green Deal' met de Nederlandse Overheid. Elk kopje Peeze koffie draagt bij aan een koffieproject. Één % van het brutoresultaat van de koffiebranderij gaat namelijk rechtstreeks naar de Peeze foundation. Een stichting waarmee ze projecten willen ondersteunen door de hele koffieketen. Van koffieprojecten in oorspronglanden tot maatschappelijke initiatieven in eigen land.
www.peeze.nl/kwaliteit-en-duurzaamheidPakhuis beter leven

EXELLENT FOOD® - Piet Laan grondlegger van bijna elke vernieuwing in de kroketten wereld, samen met Cas Spijkers ontwikkelde hij een keur aan TOP croquetten. Voor onze gasten is alleen het beste goed genoeg wij willen haar niet alleen een heerlijk maar ook een eerlijk product geven, Dierenwelzijn staat voor ons voorop. De ingrediënten van onze PAKHUIS KROKET bestaan uit eerlijke produkten. De PAKHUIS KROKET heeft dan ook het *** Beter Leven’ keurmerk van de dierenbescherming.
www.exellentfood.nl

Verantwoord Frituren

Verantwoord Frituren
Frituren wordt in de media steeds vaker afgeschilderd als ongezond. Met name frites en snacks in cafetaria's dragen het stempel van 'snelle, vette hap'. Met betrekking tot frituren komen twee belangrijke kwesties steeds opnieuw negatief in de publiciteit. Dit zijn de ongezonde vetzuursamenstelling van vaste frituurvetten en het niet tijdig verversen van frituurvet.Verantwoord Frituren 2014

Ondanks dat wij zelf van mening zijn dat zelfs in dierlijk vet (Ossewit) gebakken frietjes overheerlijk zijn is het ook 't Pakhuis is het niet ontgaan dat voeding en gezondheid een steeds belangrijkere rol spelen. Onze gasten verdienen niet alleen het beste eindprodukt. Ook het traject bij en vanaf de producent vinden wij belangrijk. Verantwoord frituren is dan ook een stap, het gebruik van pesticiden, het doorbancheren van de aardappel bij de fabrikant, het gebruiken van conservingsmiddelen en uiteindelijk de verpakking. Dit moet steeds beter. Zowel in het voorbakproces als in het afbak proces gebruiken wij het beste vloeibare produkt op dit ogenblik te verkrijgen. www.levo.nl/grenada-gold-frituurolie

Vloeibaar frituurvet past in een verantwoorde bedrijfsvoering omdat het rijk is aan goede onverzadigde vetten en weinig transvetzuren bevat. Informatie hierover kunt u vinden op:
www.friturenindehoreca.nl

Contact met ’t Pakhuis

Wenst u contact met 't Pakhuis cafetaria traiterie & catering. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar:

Cafetaria & Traiterie - telefonisch: Maandag t/m zaterdag 09:00 uur - 20:30 uur.

Catering - telefonisch: Maandag t/m vrijdag 09:00 uur - 17:00 uur. Zaterdag 10:00 uur - 14:00 uur.

Hoe kunt u ons bereiken?

 •  0318 - 52 94 98
 •  info@t-pakhuis.nl
 •  restaurant@t-pakhuis.nl

Hoe kunt u ons bezoeken?

 • Cafetaria & Traiterie
 • Pakhuisweg 1a - 6745 XA  - Ede-de Klomp
 • Catering
 • Pakhuisweg 3a - 6745 XA - Ede-de Klomp

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier er niet bij, of wilt u misschien meer weten over ons bedrijf?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.